Брекзит споразумението – анализи и коментари

Във форума и по специално в темата за евро/долар се направи хубава дискусия за Брекзит споразумението, но поради много постове и мертексизми :D разумните анализи и коментари се загубиха някъде назад из темата :D

На преден план ще публикувам няколко интересни въпроси, отговори и коментари :

Absfresh :
“Цяла нощ четох споразумението с англичаните. Оплетена работа. И едни терминологии, изкази, само и само стадото каквото и да чете, да се чувства от печелившата страна.”

REDA :
“Абса това споразумение вече окончателно ли е?
В смисал кой какво взима и на кой какви ПАРЦАЛИ му остават ?”

Absfresh :
“Сега трябва да мине през английския парламент и всяка държава в Европа да го гласува.

Абе англичаните, ако знаеха какво щяха да договорят преди референдума, самия Джонсън и Фараж щяха да гласуват за Европа.

Общо взето англичаните печелят, че след 2021 – та могат да отказват работни визи на европейци, може би…………
Надяват се частта от Ирландия, която остава в Европейския съюз да е нещо като троянец и офшорен преход, ама няма да им се получи грам.
Англия ще може да си приема бюджетни дефицити колкото иска, ако им стиска. Няма кой да им налага санкции. Само ми е интересно ако си забодат една яка инфлация как ще го приемат лордчетата и тем подобни милиардерчета.

И това е.

Европа ще си получи 40 -те милиарда по досегашните програми, отнема на Англия финансовия паспортинг, дава достъп за свободна търговия до 2021 г. Европейския съд има върховенство над английския по спорни въпроси. Гарантира правата на всички европейски граждани в Англия, както и работните права на всички влезнали преди 2021 в Англия.

Сега започва да се пише търговското споразумение за 2021 натам. Реално това е много важна точка. Колко ще плаща Англия за правото на достъп до европейския пазар. Тук работните визи ще са разменна монета също. Европа няма да ги продаде лесно и таксата за достъп до пазара ще е много по-висока. Нещо средно между швейцарската и норвежката като % от бвп.

Реално за едното ограничаване на гастербайтерите от Полша и Балканите след 2021 (все едно ще е останало кой да ходи тогава натам), Англия се отказва от ужасяващо много неща.”

REDA :
“На Лондон няма да могат да се листват еврооблигации??? :) )”

Absfresh :
“Доминик Рааб си подаде оставката, а той реално беше преговарящия от английска страна. Не му харесва споразумението :) )) :) )) :) ))”

Absfresh:
“Аз от Брекзита чакам заек.
В смисъл до дни Тереза Мей да подаде оставка и да насрочи избори, които ще са ЗА нов референдум, против референдум и хард брекзит. ”

Благодарности на Absfresh , че си е направил труда да ПРОЧЕТЕ това прословуто БРЕКЗИТ споразумение

This entry was posted in FOREX новини, Политика. Bookmark the permalink.